Nieuws

We zijn weer van start!

Met een zeer goed bezochte bijeenkomst in Utrecht zijn we officieel van start gegaan. Ook meedoen met de benchmark? Aanmelden kan nog, maar doe het snel. Hier vindt u een verslag van de startbijeenkomst en de inleidende presentatie.

IMG_20180412_212800.jpg

NVRD-Voorzitter Han Noten: “Samen leren, samen sterk”

Onze benchmark heeft dit jaar een bijzonder tintje en ik onderschrijf de intentie van de kamer volledig. Alleen door samen te leren, staan we sterk”, aldus NVRD-voorzitter Han Noten.

 

Lees verder
Han Noten 4x3.jpg

Analyse Benchmark Huishoudelijk Afval: 198 kilogram restafval in 2016

Deelnemende gemeenten aan de Benchmark Huishoudelijk Afval hadden in 2016 gemiddeld 198 kilogram restafval per inwoner. Het gemiddeld aandeel grondstoffen dat werd gescheiden voor hergebruik was 59%. De best presterenden hadden 57 kilogram per inwoner restafval en 90% gescheiden grondstoffen. De gemiddelde gemeentelijke beheerkosten waren € 178 per huishouden. Van alle gemeenten hebben Diftar-gemeenten de minste kilogrammen restafval per inwoner, gemiddeld 129 tegenover 216 voor gemeenten zonder diftar. 

Lees verder
BMHA Analyse Home.png

Nederland Leert: VANG-huishoudelijk nodigt alle gemeenten uit tot deelname aan de benchmark

[nov2017] Het ministerie van I&W, VNG, en NVRD, samen verenigd in het programma VANG-Huishoudelijk Afval, roepen alle gemeenten op om in 2018 deel te nemen aan de Benchmark Huishoudelijk Afval.

Lees verder
logos VANG en BMHA.png (1)

Slotbijeenkomst 2017: publiek en bestuurlijk draagvlak

[nov2017] In de benchmark staat vaak de effectiviteit van maatregelen centraal. In de slotbijeenkomst gingen de deelnemers in gesprek met Krimpen ad IJssel-wethouder Marco Oosterwijk en CURE-directeur Frans van Strijp over het hoe-en-waarom van publiek en bestuurlijk draagvlak voor maatregelen. Daarnaast werd de jaarlijkse algemene analyse van de benchmark toegelicht.

Lees verder
20171106_142712_Benchmark Huishoudelijk Afval_Bijeenkomst 3.jpg